,

Sređen LinkedIn profil – povećana šansa za posao

Danas, kada većina nas poseduje profil bar na jednoj od društvenih mreža, moramo biti svesni da se ipak radi o javnim profilima, kojima pristup imaju i naši potencijalni poslodavci. Stoga, smatraju stručnjaci, moramo da pripazimo kakve objave, slike i komentare postavljamo na društvene mreže, jer se može reći da nas naš profil donekle opisuje.

Najvažnija društvena mreža, kada je reč o pronalaženju posla, jeste LinkedIn i postoje određene smernice koje moramo da pratimo kako bi naš profil postao zanimljiv zaposlenima u ljudskim resursima.

Naime, moramo redovno da ažuriramo svoj profil. Zatim, moramo da pripazimo i kakvu profilnu fotografiju postavljamo, jer je ona prva stvar na koju nailaze potencijalni poslodavci. Preporučuje se formalna fotografija za belom pozadinom, na kojoj smo nasmejani, jer osmeh odaje pozitivnu sliku o nama. Naslov je, takođe, veoma bitan jer definiše profesionalnu orijentaciju i ambiciju kandidata, na osnovu kojih će se videti da li se takav kandidat uklapa na ponuđeno radno mesto. Kada je reč o rezimeu, stručnjaci preporučuju da u njemu opišemo  našu poslovnu biografiju i motivacije ili da navedemo najbitnije podatke iz našeg CV-ja.

Svakako, treba da vodimo računa o tome kako nam izgleda profil na LinkedIn-u, i možda baš nas uskoro pozovu na razgovor za posao.

Izvor: El país

Leave a Comment