,

Šoping preko samostalne Instagram aplikacije

Iz izvora bliskih Facebook-u stigla je vest da ćemo u bližoj budućnosti moći i da „idemo u šoping” preko nove sasmostalne Instagram aplikacije. Ta nova aplikacija mogla bi da nosi ime IG Shopping i omogućavala bi korisnicima ove društvene mreže da kupe stvari od prodavaca čije biznise prate na Instagramu i to direktno preko aplikacije.

Instagram je počeo testiranje ovakvog načina kupovine još u novembru 2016., a intezivirao ga u martu ove godine. Tom prilikom je kompanijama predstavljena mogućnost da na fotografijama označe proizvode koji se prodaju, a trenutno se radi i na testiranju oblika koji će omogućiti kupovinu i preko Instagram priče.

Iako još nije potvrđeno iz Instagrama da li je će do ovoga zaista i doći u realnosti, ovakav korak, za najbržerastuću društvenu mrežu, je ipak bio i očekivan. Preko 25 miliona biznisa već ima svoje Instagram naloge, pa bi kreairanje samostalne aplikacije koja bi omogućavala direktu kupovinu njihovim pratiocima bila dočekana na obostrano zadovoljstvo, kako prodavaca, tako i kupaca.

Izvor: The Verge

Leave a Comment