,

Snapchat uvodi mogućnost kupovine vizuelnom pretragom

Jedna od najpopularnijih socijalnih mreža, Snapchat, eksperimentiše sa novom funkcijom vizuelne pretrage – Eagle. Ukoliko preko ove aplikacije fotografišete neki proizvod ili bar kod, aplikacija će vas direktno preusmeriti na Amazon gde možete kupiti taj proizvod. Vizuelna pretraga će se koristiti tako što pritisnete i zadržite dugme kako bi identifikovalo proizvod, bar kod, pesmu, itd. Na taj način se podaci direktno šalju na Amazon, Shazam i drugim partnerima.

Kako je aplikacije služila za slanje slika i videa prijateljima, sada je na putu da postane velika konkurencija Instagramu.  Facebook je od Snapchat-a preuzeo popularne opcije poput „priča” i  znatno povećao broj korisnika, a sam tim Snapchat-u otežao napredak.

Međutim, sa novom Eagle funkcijom trenutna situacija bi se preokrenula.  Ukoliko uspostave saradnju sa Amazonom, kako i naglašava, ta saradnja mogla bi da donese značajni novčani priliv.

U toku prethodne godine pokazali su sve veće i veće interesovanje za vizuelnom pretragom. Ranije ove godine, kako izvori navode,  kompanija je bila u pregovorima sa Blippar-om, startup kompanijom koja se bavi upravo vizuelnim tehnologijama. S obzirom da su pregovori išli dobrim putem, možemo reći da nije iznenađujuće to što Snapchat pokušava da započne sopstvenu igru na ovom polju.

Izvor: Digital Trends

Leave a Comment