,

Snapchat postaje igrica?

Snapchat, kao i druge društvene mreže, konstantno se trudi da poboljša sadržaj koji nudi kako bi ostala konkurentna. Instagram i Facebook stalno pokušavaju da iskopiraju Snapchat, što je dovelo do toga da se ova mreža potrudi da donese nešto novo što još niko ne nudi. Zahvaljujući tome, do kraja godine najverovatnije ćemo biti u prilici da igramo igrice unutar Snapchat -a.

Snap Inc., majka kompanija poznatog Snapchat-a, kako izvori navode, kupila je Play Canvas, koji se bavi tehnologijama pravljenja 3D igrica. Ove tehnologije omogućavaju lako dizajniranje 3D sredina. Još uvek nije jasno da li će fokus biti na AR igrice. S obzirom da su u aprilu uveli Snappables, koje predstavljaju jednostavne AR igrice, možemo pretpostaviti da je to test i da očekujemo nešto više.

Ovim poduhvatom Snap bi zaista postao jedinstven pogotovo što je njihov jedini fokus oduvek bio sam proces slikanja i snimanja. Za razliku od Facebook-a i Instagram-a, Snapchat svoj fokus može u potpunosti da posveti razvijanju ovog zaista posebnog doživljaja. Ovo bi za Snapchat bio potpuni pogodoak, s obzirom da bi postao centralna tačka upravo tih specijalnih AR doživljaja dostupnih svima.

Izvor: TechChrunch

Leave a Comment