Projekat Svetionik Znanja 4.0 (PRIJAVE)

Projekat Svetionik Znanja održava se četvrtu godinu zaredom kao društveno odgovorna manifestacija, osmišljena u cilju edukacije, obuke ali i povezivanja mladih iz cele Srbije. Projekat sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture sa partnerima u lokalnim zajednicama dok je za grad Valjevo ove godine izabran partner Udruženje iRevolucija.

Svetionik Znanja predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih zajednica, sa ciljem osmišljavanja projekata za unapređenje zajednice u kojoj žive. Svaki tim čini četvoro srednjoškolaca treće i četvrte godine.

Uz stručno vođenje mentora i koordinatora, timovi će raditi na osmišljavanju ideje koja će unaprediti život u svojoj sredini.

Teme na koje će se osmišljavati projekti su:

  • Turizam;
  • Ekologija;
  • Javno zdravlje;
  • Kultura i umetnost;
  • Društvena odgovornost i aktivizam.

Pored aktivnosti na lokalnom nivou, srednjoškolci će imati priliku da se pripreme za rad na projektima u Vršcu, od 14. do 16. avgusta, kao i da ih predstave na završnom događaju početkom novembra.

Konkurs za učesnike je otvoren do 17. jula (23:59) i važi samo za srednjoškolce koji tek upisuju treći ili četvrti razred srednje škole.

Promenite svet sa nama, jer mi ga već menjamo!

Klikni OVDE za prijavu

U prostorijama Udruženja iRevolucija (iRevolucija LAB) klikni ovde da saznaš više – https://coworking.irevolucija.net/ će se održavati aktivnosti jednom nedeljno, kao i selekcija kandidata.

NAPOMENA: Kako bi sve aktivnosti bile odrađivane u skladu sa epidemiološkim preporukama Kriznog štaba za praćenje epidemije, Svetionik Znanja će nabaviti svu opremu kao mere zaštite od zarazne bolesti uključujući maske, rukavice i dezinfekciona sredstva. U prostorijama iRevolucija LAB-a će se držati distanca između učesnika u slučaju propisanih mera fizičke distance i prostor će imati kapacitet za prirodnu ventilaciju.

Leave a Comment