Srđan Staletović: Prelazak sa tradicionalnih na online medije

855
0

Srđan Staletović, iskusan novinar, savetnik za odnose sa javnošću i stručnjak za komunikacije, govori nam o tome do čega je dovela tehnološka revolucija. Na zanimljiv i duhovit način nam otkriva kako izgleda prelazak iz tradicionalnih u online medije.

Srđan, takođe, na izuzetan način približava suštinu predstavljanja u javnosti, a posebno na internetu. Kreativni primeri uspeha iz lokalnog okruženja i statistički podaci različitih medija učinili su ovo predavanje veoma interesantnim većini publike.

Da se izrazim slikovito, to je jedna disciplina presvlačenja. Presvlačimo se iz odela tradicionalnih medija televizije, radija, štampe u neko komotnije odelo. Mlađi bi rekli u trenerke novih medija. Ne možemo ostati samo u odelu, a nije u redu da budemo samo u trenerci. To je jedna kombinacija savladavanja tehnika novih medija koja podrazumeva jedno novo znanje. Pošto je znanje moć, velika je verovatnoća da će ovu izjavu veliki broj mladih pre videti na internetu nego pročitati u novinama ili videti na televiziji. Ali ni jedno ne isključuje drugo. Moramo što brže da savladamo nove medije da bi smo shvatili gde leži ta tačka presvlačenja. Gde je zajedničko delovanje starih medija i interneta kao novog medija. U tom znanju tehnologija i razumevanju nečeg što se zove medijska pismenost, a to je da informaciji treba da verujemo, da znamo od koga dolazi i kako njome da se služimo, je ustvari budućnost informatičkog društva, informacija i medija u Srbiji – poručio je Staletović.

Srđan je jedan od predavača na konferenciji #iRevolucija2015, na kojoj govori o prelasku sa tradicionalnih na online medije.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here