,

Aleksandar Marković: Preduzetničko liderstvo

Aleksandar Marković već više od 20 godina „popravlja“ firme. Za svoj posao kaže da je lep i zahtevan, ispunjen pričama o napretku, ekonomiji, projektima, sjajnim ljudima, sa puno uspeha i padova, zagonetki i rešenja. Na konferenciji #IR17 govorio je o velikom broju faktora koji utiču na preduzetničko liderstvo i na koji način je digitalizacija osim ubrzavanja uz primenu novih tehnologija doprinela stvaranju novih dimenzija za sve šire aspekte poslovanja.

Predavanje je započeo pričom o Stiv Džobsu koga je bord direktor otpustio iz sopstvene kompanije. Iz ove anegdote možemo da zaključimo da toksično liderstvo može da predstavi problem i da je jako bitno da uvek budemo umereni u svim stvarima koje radimo.

Aleksandar nam je rekao, da se liderstvo uči i da je najteže ne učiti, a da učiti na svojim greškama ostavlja najveće posledice. Iako je učiti na svojim greškama bolno, ali je istovremeno i delotovrno.

Prvi korak ukoliko želimo da postane dobri lideri je da „pokupimo“ lično iskustvo na tuđem primeru. Odnosno da se zposlimo u nekoj firmi i da vidimo šta su to dobre i loše prakse. Drugi korak koji nam savetuje Aleksandar je knjiga „Emocionalna inteligencija u liderstvu“. I za kraj, smo dobili savet da angažujemo mentore, pohađanje kurseva, intenzivnih treninga gde možemo unaprediti svoje sposobnosti.

Na samom kraju konferencije mogli smo da čujemo jako zanimljiva pitanja učesnika i još zanimljivije odgovore našeg govornika. Konferenciju u celosti možete pogledati u datom videu.

iRevolucija 2017

Leave a Comment