,

Prec u Valjevu

Partnerska organizacija Prec, koja se bavi edukacijom u oblasti agroturizma, bila je u poseti našoj organizaciji u ponedeljak 16. oktobra. Kako bi ih upoznali sa našom radom i trenutnim projektima, prisustvovali su predavanju „Bezbednost dece na internetu”, u OŠ „Nada Purić”, nakon koga smo bili u obilasku grada.

Tom prilikom smo posetili Narodni muzej i Muselimov konak. Studente agroturizma odveli smo u ekološko domaćinstvo Skok po skok, koje se nalazi u najlepšem predelu Valjevske prirode, reci Gradac, gde su studenti iz prve ruke dobili odgovore na pitanja koja ih zanimaju u vezi Valjevskog agroturizma.

Obilazak i upoznavanje je prošlo u dobrom znaku, tako da su naši prijatelji iz Prec-a ponovo došli, ovog puta u većem broju, u petak 19. oktobra. Na meti obilaska su bile znamenitosti Valjeva, Narodni muzej, Muselimov konak i Tešnjar, kao i već pomenuto etno ekološko domaćinstvo Skok po skok. Cilj upoznavanja je bio zbližavanje naše dve organizacije i razvoj prekogranične saradnje između dva grada/dva Udruženja. Nakon ovoga uspešnog upoznavanja, radujemo se daljoj saradnji u budućim projektima koji nas očekuju.

Leave a Comment