Periscope Producer: Za profesionalno snimljeni video

Periscope od sada nudi i verziju namenjenu profesionalnoj opremi za snimanje.

Emitovanje videa uživo do sada je na Tviteru bilo ograničeno na korisničke telefone, što je značilo da su i kompanije koje imaju mogućnost da snime video profesionalnog kvaliteta morale su koristiti aplikaciju za emitovanje na Twitteru, prenosi The Next Web.

Kompanija je do sada sarađivala sa nekoliko različitih brendova kao što su Disnei, Louis Vuitton i Ski Nevs, ali može se očekivati još mnogo novih brendova. Pokretanjem Periscope Producer, verzije namenjene profesionalnoj opremi za live stream, Tviter se nastoji takmičiti sa servisima poput YouTube-a i Facebook Live-a, trenutno najpopularnijim za emitovanje uživo na društvenim mrežama.

Tvitter je mogućnosti profesionalnog streaminga na svojoj platformi testirao partnerstvom sa nekoliko medijskih kuća, a uspeh koji je postiglo emitovanje druge predsedničke debate u oktobru (sa 17 miliona tvitova na temu debate), pokazao je da u tvitosferi ima mesta za emitovanje televizijskog programa uživo.

Ono što je uznemirujuće kada je reč o Periscope je da se usluga podudara sa popularnošću usluga poput Facebook-a i IouTube-a. ali uz nedavni uspeh na Tvitter-u, Periscope definitivno još uvek ima prostora za rast.

Periscope Producer trenutno je dostupan za iOS uređaje, a najavljeno je i skoro pokretanje verzije za Android.

Leave a Comment