,

PayPal će raditi unutar Gmail-a i YouTube-a, zahvaljujući Google Pay-u

Google je ranije ove godine rebrendirao sve svoje usluge plaćanja pod nazivom Google Pay kako bi se omogućilo dupliranje obavljanja transakcija preko ove platforme bez ikakvih problema. Sada dolazi do još jednog razvoja. PayPal i Google su razvili dobru saradnju, gde korisnici koji svoje PayPal podatke ostavljaju na svoje Google Play račune mogu biti u mogućnosti da plaćaju račune i za druge stvari.To će moći da učine koristeći PayPal, bez prijavljivanja i bez napuštanja Google usluga.

Ova saradnja dve kompanije koja će se pojaviti krajem ove godine, pokriva aplikacije poput Gmaila, YouTube-a, Google prodavnice i bilo koje usluge pomoću Google Pay-a, a to će uključivati ne samo plaćanja već i “peer-to-peer” prenos.

Ova nova faza odnosa dve kompanije je dobra jer donosi profit i jednoj i drugoj kompaniji. To je zanimljivo partnerstvo, PayPal će imati koristi od dodatnih prihoda transakcija. Google-ova korist je što će zadržati potencijalne kupce koji bi u suprotnom odustali od transakcije ako PayPal nije podržan.

U suštini, PayPal i Google mogu zameniti tradicionalni bankovni račun. Jedina ograničenja ovde su transakcija i depozit.

Trenutno smo u interesantnoj fazi u svetu plaćanja. Više nije izazov za potrošače da plaćaju preko Interneta. Znatan deo potrošača na razvijenim tržištima voljan i sposoban da plati za predmete na digitalnim platformama. Problem nastaje kada kompanije pokušavaju da “hvataju” i zadržavaju pažnju korisnika.

Postoji već sada previše opcija za plaćanja i previše mesta koja možemo da posetimo veoma lako. Velika je borba za vlasnike platformi i druge, da zadrže ljude koji žele njihove proizvode, vlasnici ne žele da njihovi kupci migriraju na druga mesta, jer to dovodi to velikih gubitaka.

Izvor: Techcrunch

1 thought on “PayPal će raditi unutar Gmail-a i YouTube-a, zahvaljujući Google Pay-u”

Leave a Comment