,

Nemanja Čedomirović: Kako doći do bilo kog posla bez CV-ja?

Predavanje koje je održao Nemanja na konferenciji #IR17, posvetio je temi „Kako doći do bilo kog posla bez CV-ja“. Učesnici su čuli njegovo iskustvo dobijanja posla bez CV-ja. Iako je način čudan, to je itekako moguće. Fokus je na tome kako dobiti posao konstantnim učenjem. Tokom predavanja se mogla čuti čuvena fraza većine roditelja „Tvoje je samo da završiš srednju školu ili fakultet, posao te čeka“  gde u današnje vreme to nije moguće. već približava da možemo biti inicijatori u potrazi za poslom i sami odrediti kojim putem možemo ići u poslu.  Učesnici su još čuli o formalnoj i neformalnoj edukaciji, kao i zašto Nemanja daje veću prednost neformalnom učenju. On napominje da je važno ukuljučiti se, miselći da se posećuju predavanja, konferencije, prate blogovi, meetup-ovi…

Moglo je se čuti i da je volontiranje u firmama ili organizacijama jako bitno za budući posao, tj. to iskustvo koje je stečeno je velika prednost za nove poslove, kao i poznanstva ljudi iz te oblasti.

Nemanja izdvaja da je najvažnije imati cilj svakog dana u kom želimo da se ostvarimo i da što više napredujemo. Kao i ono najbitnije da mora da se razvije svest da ako mi sami ne napredujemo neće nas niko gurati napred.

iRevolucija 2017

Leave a Comment