,

Nemački student izmislio neverovatni „mobilni airbag“ za telefon

U dobrom slučaj zaštitna folija ili staklo mogu sačuvati vaš ekrana od najgoreg oštećenja ali to nije uvek tako. Zato je nemački student izmislio inventivni „mobilni airbag“ tj. vazdušni jastuk za telefon.

Osmišljen je od strane Philip Frenzela, nemačkog studenta inženjera, ovaj specijalizovani uređaj u toku slobodnog pada, otvara „paukove noge“ kako ih je on nazvao i ne dozvoljava da telefon udari u pod. Kako to izgleda možete videti u videu.

Frenzelu je dizajnom ovog uređaja obezbedio nagradu u 2018. godine od Nemačkog društva za mehatroniku. Ideja je nastala iz ličnog iskustva sa slomljenim telefonom. Jednog dana, Frenzelov telefon je ispao iz jakne, ekran se razbio i telefon više nije ispravno radio, čak i nakon što je ekran popravljen.

Time je podstakao sebe da dizajnira nešto što bi bolje zaštitilo telefon, jer se to često dešava. Posle nekih eksperimenata, Frenzel je dobio  ideju o specijalizovanom kućištu  sa  senzorima koji bi mogli da otkriju kada je telefon u slobodnom padu, tada bi rasporedio skup „paukovih nogu“, koje se  pre pada nalaze u kućištu.

Ovaj „ADcase“ uređaj  dovoljno je dobar da obezbedi Frenzelu nagradu koju je zaslužio. Takođe, svoju ideju  planira da pretvori u biznis. Ideju je patentirao u Kickstarter-u. Ne zna se koja će cena biti, ali očekujte da se kampanja pokrene negde u julu.

Već postoji zvanična ADcase veb lokacija i priča se da će početna ponuda proizvoda biti proizvedena u početku samo za novije verzije modela iPhone – 6/6 plus.

Izvor: Mashable

Leave a Comment