,

Mladi Valjevci u trci za najbolji film Green-Go fondacije: Take an action

Učenici  Valjevske gimnazije Ana Ulemek, Sara Lazarević, Aleksa Simić, Nikola Radojičić i Dejan Đurašinović uz podršku svoje profesorke Bojane Kojić u trci su za vrednu nagradu na internacionalnom konkursu Green-Go Short Film Contest koju je pokrenula istoimena fondacija.

Green-Go konkurs je posvećen očuvanju zemlje i njegov cilj je da se ljudi sirom Evrope osveste i da počnu više da brinu o svojoj okolini kako ne bi došlo do katastrofalnih posledica.

Mladi Gimnazijalci kada su čuli za ovaj konkurs, prva ideja im je bila da prikažu koliko zagađivanje prirode utiče na nas i nasu planetu. Kasnije su tu ideju proširili dodavanjem Venecije, koju su posetili mesec dana ranije i tako su sklopili priču o ekoloskom zagađenju prirode i potapanju Venecije.

Film ovih mladih Valjevaca prikazuje koliko čovek utiče na zagađenje naše planete,  a u centru same priče je i Venecija, koja zbog tektonskog pomeranja i globalnog zagrevanja, svake godine tone.

U ovom projektu učestvovale su Ana Ulemek i Sara Lazarević koje su osmislile priču, Aleksa Simić i Nikola Radojičić  bili su naratori ovog filma, a Dejan Đurašinović snimatelj  i montažer.

Tim iRevolucije vas poziva da podržite projekat ovih mladih ljudi, tako što ćete lajkovati OVDE.

Preporučujemo: Aplikacija za javni gradski prevoz u Valjevu

 

Leave a Comment