Microsoft: Preporučene specifikacije za Windows 10 tablete

Približava se zvanično lansiranje Microsoftovog Windows 10 Mobile operativnog sistema. Ovo znači da kompanija proizvođačima obezbeđuje sve potrebne informacije kako bi novi uređaji bili spremni na vreme. Novi podaci otkrivaju preporučene specifikacije za dolazeće Windows 10 (Mobile) tablete.

Prvo, Microsoft razdvaja tablete u tri kategorije: 7-inčni, 8-inčni i veliki. Sve tri kategorije imaju dosta zajedničkog kada je u pitanju softver, ali malo kada su specifikacije u pitanju. Na primer, sve tri kategorije će imati preinstaliranu Cortanu, ali će samo 7-inčni modeli koristiti Windows 10 Mobile. Osmoinčni i veliki tableti će koristiti Windows 10 za desktop softver (Home, Pro i Enterprise).

Treba pomenuti i da bi 7-inčni i 8-inčni tableti trebalo da imaju 1-2GB RAM-a i 8-32GB interne memorije. Veliki tableti će morati da imaju bar 4GB RAM-a i makar 32GB skladišnog prostora. Izgleda da neće biti 7-inčnih tableta sa Full HD ekranima, s obzirom da Microsoft pominje da bi ovi modeli trebalo da imaju 480p i 720p ekrane. Osmoinčni tableti bi trebalo da imaju 720p ili veću rezoluciju displeja, dok će veliki modeli imati minimum 1080p rezoluciju. Microsoft takođe potvrđuje da će svi Windows 10 tableti imati prednju kameru, zvučnike i slušalice, dok će samo 8-inčni i veći modeli imati pun set mikrofona.

Izvor: Benchmark/Softpedia

Leave a Comment