,

Facebook Messenger: Još jednostavnija konverzacija

Jedna milijarda korisnika širom sveta Messenger koristi kako bi ostali u kontaktu sa svojim prijateljima, kolegama sa posla, ali i sa različitim brendovima i oglašivačima. Zahvaljujući određenom feedbacku korisnika, ali i analizi na koji način oni upotrebljavaju pomenuti servis, iz Facebooka su rešeni da omoguće jednostavniji i lakši način za započinjanje i pregled određenih konverzacija.

Asset 1
Izvor: Facebook Newsroom

Poslednje u nizu promena koja će samo podići korisničko iskustvo na viši nivo, bazira se u okviru nove ‘Home’ sekcije koja će od sada prikazivati rođendane prijatelja, omiljene kontakte, listu korisnika koji su trenutno online i drugo.

Od sada, svi će biti u mogućnosti da vide konverzacije i načine da se povežu sa drugim korisnicima na znatno pregledniji način. Sa druge strane, korisnici su i dalje u mogućnosti da na vrhu ekrana pregledaju nekoliko poslednjih konverzacija koje su nedavno započeli, a uz pomoć novog Favorites odeljka, koji generiše listu ljudi sa kojima se najviše dopisujete – možete veoma lako izabrati poslednju konverzaciju i tako nastaviti chatovanje.

Takođe, kao veoma korisna promena, tu je i Active Now sekcija, koja pokazuje ko je od vaših bliskih prijatelja ili kolega dostupan u određenom trenutku. Tu je i veoma koristan podsetnik sa listom prijatelja i njihovim rođendanima, te im možete na jednostavan način poslati čestitku.

Uz pomoć novih funkcija, iz Facebooka u budućnosti nastoje da pojednostave korišćenje Messengera uvođenjem relevantnih podataka koji znače korisnicima. Takođe, cilj kompanije jeste da se u budućnosti pronađu novi načini kako bi ovaj servis postao još bolji i kvalitetniji. Nove opcije biće postepeno dostupne korisnicima širom planete.

Izvor:  Facebook Newsroom

Leave a Comment