,

Korporativni blog, potreba ili luksuz?

U poslednje vreme popularnost blogova je drastično opala. Međutim, kada pričamo o korporativnim blogovima rezultati su u potpuno drugačiji. Korporativni blog je jedan od internet marketinških alata. Zapravo, jedan od najpopularnijih i to sa razlogom.

Zašto?

Korporativan blog najčešće služi da se opišu sami proizvodi i usluge. Ovim upoznajete kupce s vašom ponudom i pružate mu osećanje da mu je sad jasno šta kupuje. Objave mogu biti i najava događaja ili PR tekstovi sa događaja u formi vesti gde možete pohvaliti svoj poduhvat. Vesti u oblasti noviteta koje uvodite takođe mogu biti objave koje će zainteresovati kupce.

Objave koje služe da upoznaju kupca sa proizvodom imaju dodatnu ulogu. Ljudi vole da saznaju nove stvari i nesvesno u većini slučajeva baš zbog pruženog znanja kupac će biti lojalniji vama nego drugima.

Luksuz?

Možda pitanje da li je blog luksuz ili potreba nije dobro formulisano. Korporativni blog je potreba ukoliko želite zaista da razvijate nastup na internetu. Nastup na internetu je veoma važan za one koji su svesni njegove veličine. Outreach marketing danas se i najviše bazira na intenet nastupu jer je tako najlakše dosegnuti do ljudi. Ukoliko niste upoznati sa ovim terminom više o outreach marketingu možete saznati ovde i zašto sve ovo čini jednu bitnu celinu.

Upravo ovaj tekst što čitate je korporativna blog objava. Sad kad znate zapitajte se da birate između naših usluga i usluga druge agencije koja nema korporativni blog. Da li biste se pre odlučili za naše usluge ili za usluge agencije koja ima sličan sajt ali ne i blog? Da li ste stekli potvrdu da znamo šta radimo jer smo vas s tim upoznali? Da li smo stekli vaše poverenje?

Potreba

Na kraju, blog je važan i za samo pozicioniranje u Google pretrazi. Što više pišete ključnih reči veće su vam šanse da će se vaš sajt pozicionirati odlično u pretraživačima. Veoma je važno da se vaš sajt prikaže na prvoj strani pretrage, jer u suprotnom kupac će vas teško naći. Odlučiće se za onog do koga je najlakše došao.

Izvor: New Balance

Leave a Comment