#iR17: Aleksandar Marković – Korisnički doživljaj komunikacije sa robotima

Aleksandar Marković već više od 20 godina pravi i popravlja firme, hoda po ivici, proširuje granice. Za svoj posao kaže da je lep i zahtevan, ispunjen pričama o napretku, ekonomiji, projektima, sjajnim ljudima, situacijama i predelima, sa puno uspeha i padova, zagonetki i rešenja, lepih dana… Trenutno se zabavlja praveći robota-pomoćnika. koji unapređuje korisnički doživljaj.

Digitalizacija poslovanja je trend koji ne samo da se značajno ubrzava u poslednje vreme već uz razvoj tehnologije dobija nove dimenzije i zahvata sve šire aspekte poslovanja. Razvoj veštačke inteligencije otvara potpuno nova polja korišćenja robota u svakodnevnom životu (poslu) i donosi dileme tipa da li su roboti pretnja ili pomoć odnosno šta je perspektiva veštačke inteligencije u našem društvu, kako sve možemo prihvatiti i koristiti robote i kako roboti treba da se ophode prema ljudima. Podelićem sa vama njegove dileme i rešenja sa kojima se sreo prilikom dizajniranja robota asistenta u korisničkom servisu.

Aleksandar će nam na #iR17 goviriti i o preduzetničkom liderstvu. Postoji veći broj faktora koji utiču na uspeh start-upa ili malog preduzeća i sasvim sigurno “lidersko ponašanje” osnivača (suvlasnika) i menadžera su od presudnog značaja. Od kreiranja vizije i misije i stvaranja ekipe, preko motivacije zaposlenih, povećanja kapaciteta tima pa sve do prevazilaženja teških momenata – fina podešavanja su presudna u vrednovanju krajnjeg rezultata – da li će firma ili projekat biti prosečni, uspešni, super uspešni ili će se uklopiti u statistiku uspeha preduzetničkih projekata.

Sve informacije u vezi  sa #IR17 možete pratiti na sajtu konferencije.

Leave a Comment