,

Korišćenje interneta u Srbiji

Da li ste se ikada zapitali kako vaši prijatelj, poznanici, sugrađani na teritoriji vašeg grada ili čak cele Srbije koriste internet, i u kojoj grupi vi pripadate u pogledu korišćenja interneta? Na ova pitanja možete dobiti odgovor od Nikole Jovanovića, koji se bavi istraživanjima na temu korišćenja interneta u Srbiji.

U svom članku on govori o načinu korišćenja interneta od strane stanovnika Srbije svakodnevno. Izvori, kao i krajnji rezultati su tačni i pouzdani, i za sve verovatno iznenađujući.

Kada pomenemo korišćenje interneta, gotovo svima, prva asocijacija su društvene mreže. Stariji su na Facebook-u i Twitter-u, a mlađi na Instagram-u, Tinder-u i Snapchat-u. Poslovni ljudi na Linkedin-u. Stalno se priča kako su svi stanovnici Srbije, koji koriste internet, na društvenim mrežama. To nije tačno

 

U Srbiji internet se pre svega koristi za komunikaciju. Čak 72.7% građana svakodnevno koristi internet u cilju razmene podataka i komunikaciju. Da li vas interesuje koja aplikacija za komunikaciju  je najdominantnija u Srbiji, odnosno da li je internet postao glavni način za slušanje muzike i gledanje filmova? Odgovore na ova pitanja i mnoga druga, vezana za korišćenje interneta, možete opširnije pročitati u tekstu Nikole Jovanovića.

Originalni tekst

Leave a Comment