,

Ko gleda vaše Instagram priče

Kao što je poznato, nakon objave Instagram priče koja traje 24 sata, korisnik Instagram naloga je u mogućnosti da vidi listu svojih pratilaca koji su tu priču i pregledali. Istraživanja su pokazala da se većina korisnika nosi mišlju da je ta lista pratilaca rangirana po tome koliko ko od njih vremena provodi prateći vaš profil i da su medju prvima na listi oni koji vas najviše „prate”. Ipak, u realnosti to nije tako, kako objašnjavaju iz Instagrama.

Iako ne objašnjavaju do kraja način na koji algoritam koji definiše način funkcionisanja Instagram priče rangira listu pratilaca koji su je pregledali, ipak demantuju direktnu vezu sa listom pratilaca koji provode najviše vremena na vašem prifilu. Umesto toga, odgovor je bliži upravo aktivnosti samog korisnika naloga, tj. njegovog vremena provedenog na profilu drugih korisnika i interakcije sa istim. Što znači da samo prečesto gledanje nečijeg profila, može „pomeriti” pratioca na vrh liste, iako npr. niste lajkovali makar ni jednu njegovu fotografiju.

Tako da, iako na prvi pogled izgleda da naša aktivnost prema drugim korisnicima nema ni naizgled veze sa rangiranjem liste naših pratilaca koji prate naše priče, upravo je potpuno suprotno, tvrde iz Instagram-a.

Izvor: Independent

Leave a Comment