#iRevolucija2016: Vladimir Radunović – sajber rat od trača do istine

„Hoće l’ bit’ onog sajber rata, a?“, upitao bi danas onaj junak Dragojevićevog filma „Lepa sela lepo gore“. „Ma kakvog rata, bolan“, odgovorio bi mu pajtos opet. Drugi će reći da je taj rat već tu, među nama, tinja uz povremene bljeske. Ko bi tu uopšte i mogao da ratuje? Protiv koga? Kako? Kojim oružjem? Na koje mete? Sa kakvim namerama i posledicama? I šta bi radio „međunarodni poredak“ – Ujedinjene Nacije i ini – po tom pitanju? A da – i možemo li ga sprečiti, mi obični korisnici? 

Hoće li biti sajber-rata? O tome priča Vladimir Radunović na konferenciji #iRevolucija2016.

Vladimir Radunović je direktor programa sajber-bezbednosti i e-diplomatije u Diplo Fondaciji, međunarodnoj obrazovnoj nevladinoj organizaciji. Vladimir je takođe i predavač u oblasti politika sajber-bezbednosti, digitalnih politika i upravljanja Intenetom i e-diplomatije na postdiplomaskim i profesionalnim kursevima i obukama Diplo Fondacije i Univerziteta na Malti.

Član je Savetodavnog odbora Global Forum on Cyber Expertise (GFCE) i eksprert pri Geneva Internet Platform, a bio je član Multiakterske savetodavne grupe Foruma o upravljanju Internetom Ujedinjenih nacija. Završio je elektrotehnički fakultet u Beogradu i Master studije iz savremene diplomatije na Malti. Student je doktorskih studija iz oblasti sajber-bezbednosti na Univerzitetu Singidunum.

Sve informacije u vezi  sa #iRevolucija2016 možete pratiti na sajtu konferencije.

Leave a Comment