#iRevolucija2015: Marija Gavrilov o mogućnostima (IT) startapa u Srbiji

Na drugoj konferenciji #iRevolucija slušaćemo i Mariju Gavrilov na temu: Preduzetnik se po riziku poznaje – mogućnosti startapa u Srbiji. Predavanje je inspirisano savetom koji je Mariji dao prijatelj i uspešan serijski preduzetnik u Americi. On kaže da: tvoj kapacitet će se dokazati ako uspeš da izgradiš startap u Srbiji, a ne u Americi.

Kod nas postoji sve veći broj uspešnih firmi koje su izrasle na domaćem tlu i tu postavile temelje za globalne pobede. U to ime, pričaće nam o mogućnostima razvoja startapa na sekundarnim tržištima digitalnog doba. Takođe, i o resursima koji su na raspolaganju u našoj zemlji, kao i o viziji Startita.

Marija Gavrilov je IT blogerka za Startit, gde pokriva IT obrazovanje, preduzetništvo i nove tehnologije. Pre nego što se pridružila Startitu, Marija je predavala preduzetništvo i humano-centrični dizajn u saradnji sa profesorima i alumnijima Dartmouth koledža u Hanoveru. Jedan od projekata na kome je radila tokom saradnje sa koledžom je izgradnja mobilne platforme za asistenciju zdravstvenom osoblju u ruralnim delovima Perua. Inspirisana preduzetnicima i preduzetnicama sa kojima je radila u Americi, otpočela je dvojezični blog o preduzetništvu – braver.in.rs.

Marija je završila osnovne studije sociologije na Univerzitetu u Novom Sadu i američkom univerzitetu u Vašingtonu.

Marija je alumnistkinja U.S. State Department programa UGRAD, kao i dobitnica nagrade za najuticajniju ženu srpske startap scene.

Prijava i ostale informacije o konferenciji #iRevolucija2015 možete pratiti na sajtu Konferencije

Leave a Comment