Instagram uveo biznis profile

Instagram svim oglašivačima i brendovima omogućio posebne biznis profile. Svi poslovni korisnici će od sada imati pristup profilima koji će se razlikovati od onih uobičajenih.

Pre svega, poslovnim korisnicima je na raspolaganju detaljan uvid u statistiku koja prati promenu broja pratilaca, ali i sve detalje o običnim i sponzorisanim postovima. Nalozi koji će biti priznati kao biznis profili dobiće alate koji će im pomoći da izmere koliko su uspešni njihovi postovi, ali i da promovišu svoje postove. Admini biznis profila moći će da vide svoje pratioce i postove na osnovu doba dana, i da zaključe kada je najbolje da budu aktivni na Instagramu.

Novi biznis profili su dostupni u okviru Instagramove aplikacije za mobilne uređaje, omogućavaju i ostalim korisnicima da dobiju detaljne podatke o kompanijama i brendovima za čije proizvode ili usluge su zainteresovani. Pod ovim podacima se posebno podrazumevaju adrese kompanija kao i detalji o kontaktu, dok će brendovi sa druge strane biti u mogućnosti da na ovaj način skupe sve vredne demografske podatke o mogućim kupcima.

Sa druge strane, novi biznis profili na Instagramu će pored već pomenutih funkcija doneti i sledeće korisne alate. Među njima se nalaze i Impresije koje predstavljaju koliko puta je objavljen post pregledan, a tu je i merač broja klikova na link web sajta brendova, direktno sa njihovih Instagram profila, te same aktivnosti pratilaca i njihovog prosečnog zadržavanja na ovoj mreži u toku jednog dana.

Kako bi podesili vaš novi biznis profil na Instagramu, potrebno je da povežete i Facebook stranicu a kompletan proces se izvršava u okviru odeljka za podešavanja. Ukoliko imate nameru da dodatno promovišete post, to možete uraditi putem posebnog Promote dugmeta koje se nalazi ispod fotografije koju planirate da objavite. Novi biznis profili se postepeno omogućavaju korisnicima širom sveta, te se očekuje da će nove funkcije uskoro biti svima dostupne.

Izvor: Wersm

Leave a Comment