, ,

Instagram omogućio deljenje postova u formi priče

Sada možete objave direktno deliti kao Instagram priče

Sve je manja razlika između Instagram priče i Instagram objave. Sada dobijamo novu opciju koja će omogućiti korisnicima da svoje ili tuđe objave postave direktno kao svoju „priču“ u obliku stikera/nalepnice.

Instagram je omogućio ovu opciju sa željom da se koristi u svrhu promovisanja prijatelja i brendova koji nam se sviđaju. Veruju da će omogućiti lakše deljenje postova na IG. Svaka priča sadržaće korisničko ime onoga čiji je originalni post, kao i link prema samoj objavi.

Korisnici će moći da podele objavu kao priču tako što će klikom na aviončić ispod slike izabrati opciju da podele kao svoju priču. Kada od željenog posta dobijete stiker možete ga smanjiti ili uveličati, a priču možete ukrasiti kako vi želite.

Ovo će doprineti razvoju korišćenja priče. Pogotovu biznis korisnici, mogu da budu još kreativniji i mogu najviše  „profitirati“ od ove opcije. Objave možete podeliti samo one koje se nalaze na otključanim profilima, ali oni takođe mogu zabraniti deljenje njihovih objava u formi priče.

Ovu opciju iOS korisnici su već dobili, a  Android korisnici mogu očekivati u toku sledeće nedelje.

Izvor: The Verge

Leave a Comment