,

Instagram će omogućiti postavljanje dužih videa?

Skoro ste mogli u našem članku „ Facebook gubi na popularnosti” da pročitate ukratko o istraživanju koje je sproveo Pew Research Centre vezano za popularnost društvenih mreža kod milenijalaca. U tom istraživanju videli smo da je YouTube najpopularnija mreža kod novijih generacija, a za njom Instagram.

Instagram prati YouTube

Instagram za sad dozvoljava postavljanje klipova u dužini od jedne minute ili 15 sekundi ukoliko je upitanju IG priča.

Kako izvor navodi, postoji mogućnost da IG uskoro omogući svojim korisnicima da postavljaju klipove u trajanju do sat vremena. U poslednje vreme, IG je uveo mnogo promena ili planira da ih uvede, tako da ova promena nije ni malo iznenađujuća.

Popularnost koju YouTube uživa dokazuje da je video format ono što novije generacije žele. Logičan korak IG-a i bio bi da produži vreme klipova koji mogu da se postave.

Ovo bi zasigurno bio veliki zalogaj za Instagram. Međutim, da li će IG zameniti YouTube; verovatno neće. IG je pretežno mreža za postavljanje fotografija dok je YouTube mreža za video sadržaje. Svakako bi bilo korisno kad bi IG produžio maksimum videa koji može da se postavi, ali verujemo da je sat vremena mnogo.

Izvor: AJC

Leave a Comment