,

Instagram uvodi funkcije koje će obradovati korisnike biznis naloga

Korsnička baza IG-a često koristi Instagram u svrhe istraživanja gde će izaći na ručak ili večeru, gde će se zabaviti, itd. Volimo da vidim kako nešto izgleda pre nego što probamo, kao i kakvi su utisci drugih. Upravo iz ovih razloga Instagram je omiljena mreža mnogim firmama, pogotovo restoranima. Mogućnost da se lako i jednostavno, a pritom besplatno, postave slike hrane ili drugih proizvoda, privlači brendove, u svrhu kreiranja online portfolia, ili menija.

Nove mogućnosti

Instagram uvodi nove opcije koje će pomoći biznis nalozima da efikasnije koriste svoje profile.

Suosnivač IG-a, Višal Šaš, otkrio je da će uskoro biznis Instagram profili dobiti opcije koje će posetiocima profila omogućiti da direktno rezervišu mesto u restoranu. Instagram će dobiti integrisan sistem za rezervaciju, što ujedno za cilj ima da privuče nove biznis korisnike. Ova opcija najviše će obradovati profile restorana, jer će oni imati naravno najviše koristi. Oni će ovu uslugu moći da koriste besplatno.

Pored integrisanog sistema za rezervaciju, IG će uvesti promene kada je upitanju komunikacija između pratioca i biznis profila. Poruke poslate s profila koji nisu pratioci završavaju u porukama označenim kao ’’zahtev’’. Što često predstavlja problem vidljivosti, jer se te poruke nalaze u posebnom privatnim porukama. Jedna od opcija će biti davanje prioriteta profilima koji nisu pratioci, što će dodatno olakšati komunikaciju sa potencijalnim kupcima tj. korisnicima.

Još jedno efikasno rešenje biće unapred spremljeni odgovori. Sa lakoćom možete odgovoriti npr. na pitanje radnog vremena. Pored već navedenih, IG će uvesti još neke funkcije, koje će prvo biti dostupne na teritoriji SAD-a.

IG stalno radi na promenama koje će imati uticaj na poboljšanje funkcionisanja IG biznis profila. Poslednja velika promena bila je uvođenje zakazivanje objava, što je obradovalo mnoge. Pogotovo one koji imaju FB profile i žele u isto vreme da objavljuju. Između ovih velikih promena IG često uvodi neke manje kako bi pomogle brendovima da budu što kreativniji i na zanimljiv način prikažu svoj proizvod. Ovo nam pokazuje da se IG okrenuo dosta ka biznis profilima i da već uveliko radi na tome da postane ozbiljni marketinški alat.

Izvor: CNBC

Leave a Comment