,

Instagram predstavio automatsko čuvanje Instagram Stories

Otkako su iz Instagrama predstavili novu Stories funkciju, o čemu smo već pisali na iRevolucija.net, veliki broj korisnika ove društvene mreže započeo je sa kreiranjem sopstvenih foto  i video materijala. Kao što je i bilo za očekivati, iz pomenute kompanije koja je u vlasništvu Faceboka odlučili su da odu korak dalje – omogućivši korisnicima da automatski sačuvaju kreiran sadržaj na svom mobilnom telefonu.

Nova funkcija stiže zajedno sa ažuriranjem Instagram aplikacije, a iz društvene mreže su odlučili da umesto čuvanja odabranih priča, korisnicima omoguće auto-save opciju koja će od trenutka aktiviranja biti primenjena na svaki sledeći vaš sadržaj. Iako ova funkcija podseća na Snapchat Memories, ona zapravo odstupa u glavnom putu čuvanja.

instagram stories save
Izvor: Digital Trends

Sa druge strane, pomenuta opcija se lako aktivira, a sve što je potrebno da uradite jeste da u Stories odeljku izaberete ikonicu u gornjem levom uglu, te pri samom dnu sekcije za podešavanje treba aktivirati opciju Save Shared Photos. Takođe, još jedna od funkcija koja stiže sa novim ažuriranjem Instagrama jeste i mogućnost mute-ovanja drugih korisnika, izbegavajući na taj način njihov sadržaj i auto-reprodukciju istih. Ukoliko se predomislite, izabranog korisnika možete i da un-mute-ujete, kako bi opet aktivirali auto-play funkciju njegovog sadržaja.

img instagram stories mute
Izvor: Digital Trends

Podsetimo, Instagram je nedavno dodao i novu funkciju formatiranja koja dopušta korisnicima da izaberu boju za tekst koji će ubaciti u svoje kreacije, nešto slično što je Snapchat još ranije imao. Nove funkcije su dostupne već danas za korisnike širom sveta, a ukoliko niste u mogućnosti da ih upotrebite, proverite da li je vaša Instagram aplikacija dobila najnovija ažuriranja.

Izvor: Digital Trends

Leave a Comment