,

Instagram knjiga

Njujorška biblioteka (The New York Public Library) je pre nekoliko dana objavila vest koja je obradovala mnoge ljubitelje digitalne knjige. Naime, u saradnji sa agencijom za oglašavanje Mother in New York, biblioteka je kreirala tzv. Insta Novele, digitalizovane knjige koje od sada njihovi pratioci mogu čitati kao „highlits” Instagram priče.

Način pregledanja priča na Instagramu sam po sebi već i podseća na listanje knjige, pa je tako i osmišljen koncept formata Insta Novela – svaka stranica digitalne knjige odgovara jednoj priči.

Prva knjiga koja je na ovaj način objavljena je „Alisa u zemlji čuda” Luisa Kerol-a, za koju je ilustracije radio čuveni dizajner Magoz (@magoz). U narednim mesecima najavljeno je postavljanje još dve knjige „Žuti tapet” autorke Šarlot Perkins Gilman i „Metamorfoze” Franca Kafke.

Obzirom na sve veću popularizaciju društvenih mreža, očekuje se da će sve više umetničkih i kulturnih institucija krenuti ili već kreće ovim putem i na taj način privlači i mlađu publiku, naviknutu na digitalno okruženje u većini segmenata života i rada. Kako su to uradili u Njojorškoj biblioteci pogledajte na njihovom Instagram profilu @nypl

Izvor: NYPL

Leave a Comment