,

Google Wifi prikazuje koji uređaji imaju lošu konekciju

Google je najavio da će dodati novu funkciju Google Wifi koja će vam omogućiti da proverite koliko dobro svaki uređaj na vašoj mreži radi.

U narednih nekoliko nedelja moći ćete da koristite aplikaciju Google Wifi da biste proverili povezivanje bilo kog uređaja koji je priključen na vašu mrežu, bilo da je to vaš Amazon Echo, pametni TV ili drugi IoT uređaj.

Google-ova Wifi mreža vam već omogućava da izmerite brzinu i kvalitet vaše internet konekcije. Međutim, nova funkcija će vam omogućiti da pokrenete test brzine na svakom pojedinačnom pametnom uređaju.

Jednom kada saznate koji uređaji ne ostvaruju dobru vezu, možete ih premestiti bliže vašem ruteru radi bolje brzine, ili pomeriti svoj ruter na mesto koje će odgovarati svim uređajima.

Iako ovo možda izgleda kao dodatno ažururanje, ono će zapravo postati jako važno. Google tvrdi da u svakoj Google Wifi mreža ima prosečno 18 uređaja i to je sigurno teško pratiti pojedinačno. Ova funkcija će vam pomoći da u sovojoj “pametnoj kući” poboljšate način koji garantuje dobru povezanost za svaki uređaj. To znači da možete odmah popraviti probleme sa konekcijom. Takođe, nećete morati da na teži način tražite kako da se vaši uređaji kreću zbog konekcije.

Izvor: Mashable

Leave a Comment