,

Google ukinuo jednu od popularnijih aplikacija za rudarenje kriptovaluta

Poznato je da je Google u julu, u cilju sprečavanja širenja softvera koji bi omogućili varanje u sferi rudarenja kriptovaluta, ažurirao politiku korišćenja aplikacija na Google Play Store-u koje su se koristile za tu svrhu. Tom prilikom zabranjena je i po mnogima legitimna aplikacija, koja je imala preko milion preuzimanja. Reč je o aplikaciji pod nazivom MinerGate.

Ova aplikacija je nudila opcije rudarenja na uređajima (on-device), kao i opciju daljinskog rudarenja (remote cloud mining). Prema novim uslovima korišćenja iz jula meseca, MinerGate je uklonio opciju on-device rudarenja iz svoje aplikacije. Iako je rudarenje direktno sa telefona bila glavna funkcija ove aplikacije, da bi se prilagodili novoj politici korišćenja Google Play Store aplikacija, MinerGate je uklonio tu opciju. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se aplikacija održi i ona je uklonjena iz Goole Play prodavnice.

Nakon ovih promena koje su započete u julu, aplikacije koje se koriste za rudarenje kriptovalutama u Google Play prodavnici zaista jesu manje vidljive. Iako MinerGate nije usamljen slučaj, gde se tvrdi da je uprkos potpunom usklađivanju novoj politici korišćenja ipak došlo do ukidanja aplikacije iz online Google-ove prodavnice, čini se da je Google na pravom putu suzbijanja prevara u oblasti rudarenja kriptovaluta, kako u cilju zaštite korisnika Play Store aplikacija, tako i samih developera.

Izvor: The Next Web

Leave a Comment