,

Google Translate objavio offline prevodilac baziran na AI tehnologijama

Google je omogućio besplatno preuzimanje svog offline AI prevodioca. Dakle, ako nemate neograničen internet ili imate paket koji ne funkcioniše na međunarodnom nivou, sada možete preuzeti prevodilac iz Google-ovih Android i iOS prodavnica. I tako lakše možete da se snađete sa jezikom koji ne razumete najbolje.

Ranije ste mogli da preuzmete Google-ov pomoćni rečnik u pokretu. Međutim sa njim je trebalo baš da se potrudite da dešifrujete meni ili neke kul prodavnice, tada ste otkrili da prilično loše prevod reči koje u potpunosti menjaju značenje stranog jezika. Čak i ako je jezik španski ili francuski, koji je sličan engleskom. Problem se udvostručuje kada pokušate da dešifrujete jezik sa različitim alfabetom i korenima, kao što su ruski ili kineski, gde čak i prevodilac zasnovan na AI-u pravi greške.

Google-ov prevodilac AI će najpre biti na raspolaganju na 59 jezika, uključujući engleski, arapski, kineski, nemački i hindu jezik. Oni će zauzimati oko 35MB po jeziku, tako da neće zauzeti previše memorije u vašem uređaju. Telefoni sa manje prostora bi takođe trebalo da podrže novije verzije.  Google je izjavio da želi da korisnici na svim tržištima imaju pristup ovoj funkciji.

Izvor: The Verge

Leave a Comment