,

Google-ova velika Gmail ažuriranja su konačno tu!

Google-ova velika Gmail ažuriranja čine prijemnu poštu pametnijom i sigurnijom.

Kompanija nam je otkrila jednu od najvećih Gmail-ovih ažuriranja u skorašnjoj memoriji, dodajući niz novih produktivnih i bezbednosnih funkcija na desktop i mobilnim aplikacijama servisa.

Među novim karakteristikama su: novi „poverljivi mod“ koji ima za cilj da pomogne da poruke budu poverljive. Sa funkcijom koja se pojavljuje „u narednim nedeljama“, korisnici Gmail-a će imati pristup naprednim sigurnosnim funkcijama koje su obično ograničene na korporativne sisteme e-pošte poput Microsoft Outlook-a.

Ova mogućnost uključuje podešavanja datuma isteka za određenu poštu (koja nestaje u aplikacijama za razmenu poruka kao što je Signal), zaštitnu šifru e-pošte, neispravne poruke i mogućnost da sprečava druge da prosleđuju poruke, štampaju, kopiraju ili preuzmu „osetljive“ poruke (međutim obratite pažnju da Google ne može ništa da učini kako bi sprečio snimanje ekrana).


GIF:Google

Google kaže da je takođe redizajnirao ugrađena sigurnosna upozorenja koja javljaju korisnicima na moguće pretnje. Nova upozorenja dizajnirana su da budu vidljiva i lakša za razumevanje.

Pored toga što Google postaje sigurniji, takođe dodaje tone funkcija dizajnirane da nam pomognu da iskoristimo pun potencijal mail-a. Ovo uključuje novu uslugu sa listama obaveza nazvanu Tasks, koja je dostupna kao deo Gmail-a i kao samostalna aplikacija za iOS i Android.

Zadaci se integrišu sa našom prijemnom poštom u Gmail-u i drugim Google uslugama, tako da možemo jednostavno izvlačiti stavke sa liste predmeta iz svojih poruka i dodati datume plaćanja u kalendar. Takođe Google kalendar biće pregledniji iz prijemnog sandučeta jer će se nalaziti na novom bočnom panelu sa desne strane ekrana.

Takođe na radnoj površini: Google je konačno dodao svoju popularnu Smart Replies funkciju. Prvobitno pokrenutu kao deo aplikacije Inbox u 2015. godini. Pametni odgovori će koristiti veštačku inteligenciju kako bi automatski generisali kratke odgovore prilagođene našim navikama. Ova funkcija je dostupna u aplikaciji Gmail od prošle godine, ali ova promena označava da je prvi put dostupna i na vebu.

Pored toga, desktop sandučići će sada imati nove prečice za arhiviranje, odlaganje i brisanje poruka. Prilozi će biti direktno dostupni iz prikaza prijemnog sandučeta, tako da se ne moraju otvarati poruke da bi se video njen prilog.

Sa mobilne strane, Google dodaje dodatnu izmenu obaveštenja kako bi upozorenja postala lakša za ljude sa preplavljenim sandučićima. Izmena se zove „obaveštenja visokog prioriteta“, podešavanje ograničava obaveštenja samo na „najvažnije“ poruke.

Kompanija takođe olakšava odjavu iz liste e-pošte, pomoću prečica sa jednim dodirom za odjavu.

Korisnici Gmail-a koji žele da isprobaju sve nove funkcije to mogu učiniti sada. Ali će morati ručno da podese na novoj verziji (Podešavanja -> Isprobajte novi Gmail tj. Settings —> Try the new Gmail). Takođe, je dostupan i preduzećima koja su deo Googlo-vog programa za rano usvajanje programa G Suite.

Izvor: Mashable

Leave a Comment