,

Google objavljuje Beta 3 Android P verziju

Još uvek nema zvanično ime (Popsicle? Peppermint? ovo su samo pretpostavke), ali Google je upravo objavio ono što piše u skoro finalnoj verziji Android-a. Nova verzija Beta 3 stiže mesec dana nakon Beta 2, s tim što u velikoj meri predstavlja ispravke grešaka i stabilnosti.

Ovo su poslednja velika beta ažuriranja koja kompanija šalje programerima pre konačne verzije operativnog sistema za mobilne uređaje. Ona će biti izdata za korisnike, krajem leta.

„Sa API-jem programera koji su već završeni u prethodnom ažuriranju, Beta 3 nas sada približava onome što ćete videti u konačnoj verziji Android-a P“. Izjavio je Android VP inžinjer Dave Burke u blog postu.

Među ključnim ispravkama ovog sistema, finalizovani su API-ji. Tako da programeri mogu započeti testiranje i izgradnju aplikacija za novu verziju softvera. Među sistemskim  dostupnim alatima, ovde su podrška za više kamera, poboljšana obaveštenja i ImageDecoder.

Ažuriranje je dostupno trenutno samo za programere koji imaju pristup uređaju Pixel. Oni koji već koriste Beta 2, u međuvremenu, automatski će dobiti ažuriranje. Za dobru meru, kompanija će takođe biti domaćin Reddit AMA-u 19. jula kako bi pokrila sva ta tehnička pitanja o novom operativnom sistemu.

Izvor: Techcrunch

Leave a Comment