,

Google lansirao YouTube Go

Google je objavio svoju novu verziju YouTube aplikacije na događaju u Indiji, pod nazivom ‘YouTube Go’ fokusiranu na pristupu video sadržaja bez internet veze. Ovaj projekat je deo ‘Next Billion’ programa koji ima za cilj da poveže Indiju sa ostalih milijardu ljudi na internetu.

YouTube Go nudi niz funkcija koje olakšavaju korisnicima prikaz sadržaja video snimaka u nekoliko fotografija, tako da korisnik može donekle videti o čemu se radi pre nego što strimuje video ili ga sačuva na telefon. Takođe, može se videti veličina snimka pre nego što se preuzme na uređaj.

Aplikacija nudi mogućnost odabira rezolucije za preuzete videe, a biće omogućeno i njihovo deljenje korisnicima u blizini. Dakle, umesto internetske, u ovom slučaju će se koristiti druge veze, kao što je npr. WiFi Direct ili Bluetooth, a sve kontrole su ugrađene u samu aplikaciju.

Pre nego što aplikacija bude dostupna globalno, najpre će je isprobati korisnici u Indiji, gde su inače prisutni problemi sa stabilnim internet vezama.

Izvor: The Next Web

Leave a Comment