,

Google Asistent će uskoro moći da pozove restorane i obavi rezervaciju umesto vas

Google je upravo pokazao ludu ili čak zastrašujuću novu funkciju pod nazivom Google Asistent na svojoj I/O konferenciji. Asistent će uskoro umesto vas moći da obavi rezervaciju, zakazivanje termina u salonima ili rezervaciju stola u restoranu. Za sada ovo je samo demo, ali kompanija planira da počne testiranje ove funkciju pomoćnika na leto.

Na demo verziji, Google je pokazao kako možete reći Asistentu da želite da zakažete termin za frizuru i kako Asistent može onda da obavi taj poziv, razgovara sa onim ko se javi i podnese zahtev za zakazivanje. Na demo verziji, pomoćnik je čak obrađivao tj. vršio komplikovane razgovore, dodajući veoma male nagoveštaje tipa („ummm“) koji čine njegov glas prirodnim. Čak i za pozive koji se ne odvijaju na očekivani način, pomoćnik može sasvim graciozno da obrađuje ove interakcije. Iako je Google očigledno samo prikazao demo verzije dva primera koji su se dobro pokazali.

Google će ovu funkciju u budućnosti nazvati „Duplex“ i ona će se pojaviti u nekom bliskom vremenskom periodu.

Luda stvar je to što pomoćnik na demo verziji zvuči sasvim ljudski. Odnosno kao pravo živo biće, dodajući malo pauze u govoru  na pitanja koja dobija i odgovore. Sigurni smo da će radnici u restoranu uskoro saznati koji glas označava poziv pomoćnika i moćiće da se malo zabave sa njim.

Uvek postoji šansa da se Google demo verzija  doradi još malo. Tako da moramo sačekati da vidimo kako će to zapravo da izgleda kada čujemo uživo.

Izvor: Techcrunch

Leave a Comment