,

Gmail „offline“ režim stiže do korisnika

Možda ćete vrlo brzo imati pristup Google-ovom offline načinu rada na mreži. Ukoliko još nije stigao do vašeg račununara to će se dogoditi vrlo brzo. Ova funkcija, koja je debitovala kao deo Gmail-ovog redizajna na Google I/O konferenciji, počela je da se pokreće korisnicima. Ako koristite nalog za posao ili školu, vaš Google administrator će morati prvo da je uključi u G-Suite mod. Ukoliko imate običan nalog, moraćete „offline“ mod da podesiti sami. Aktiviraćete ga odlaskom u podešavanja i onda pronađite karticu „Offline“ i označite „Omogućite offline mail.“ Imajte na umu da ćete ovu opciju samo videti u novom Gmail-u, a ne u starom interfejsu i ako je pretraživač koji koristite Chrome 61 ili noviji.

Offline režim rada vašeg Gmail naloga radi sve dok nema internet konekcije. Vi ćete moći da napišete mail, arhivirate ili izbrišete stvari van mreže. Dok ste u „offline“ modu i znaćete da će se kasnije sortirati, takođe možete izabrati da li ćete da preuzimate sadržaj dok ste „offline“. Mailove koje budete pisali se neće poslati sve dok ne izađete iz „offline“ režima tj. dok se ne uspostavi internet konekcija.

Sada možete da preuzmete i Smart Compose za okretanje, ako se to proseđuje. Međutim, za razliku od načina rada na mreži, morate omogućiti pristup eksperimentalnim funkcijama kako biste počeli da dobijate predloge fraza i stavove na osnovu prethodnih mailova.

Ukoliko želite detaljnije da saznate o podešavanjima za „Offline“ režim možete pogledati ovu Google stranicu.

Izvor: engadget.com

Leave a Comment