Facebook uvodi odvojenu video sekciju

Kompanija Facebook počela je sa testiranjem namenske video sekcije na popularnoj društvenoj mreži, što potvrđuje napore kompanije da se pozicionira kao konkurentna platforma u odnosu na popularni YouTube.

Nova video sekcija će omogućiti korisnicima da pregledaju video sadržaje svojih prijatelja i određenih stranica koje prate. Ovoj sekciji će se priključiti i popularni video kreatori i izdavači. Korisnicima će biti na raspologanju i mogućnost snimanja video sadržaja na posebnu listu, ukoliko nisu u mogućnosti da prate sadržaje u datom trenutku.

Facebook vidi video kao prirodni napredak od teksta do fotografija i odskočnu dasku do virtuelne realnosti. Pored aktuelnih novih 360-stepeni i VR video snimaka, live streaminga od poznatih ličnosti Facebook je odlučan da razvije svoje video sposobnosti.

Pored pomenutih opcija, Facebook najavljuje da će korisnici na osnovu preporučenog sadržaja vrlo jednostavno moći da pretraže više video snimaka. Tu je i već testirana mogućnost gledanja video sadržaja u plutajućem ekranu uz simultani multitasking na ovoj društvenoj mreži.

Facebook navodi da je ova opcija trenutno dostupna samo z amali broj korsinika. Nove opcije za video sadržaje trenutno su u fazi testiranja za određeni broj korisnika web platforme. Očekuje se da bi testiranje za mobilne platforme trebalo uslediti u narednim mesecima.

Izvor:Dijalog Net

Leave a Comment