Facebook uložio više od 50 miliona dolara za svoj live video servis

Kompanija Facebook sklapanjem 140 ugovora sa medijskim kućama i poznatim ličnostima pokušava  da promoviše i popularizuje svoj live video servis među svojim korisnicima. Među onima koji su dobili najviše novca izdvajaju se BuzzFeed, New York Times i CNN, dok se na listi poznatih nalaze Kevin Hart, Gordon Ramsey i Deepak Chopra.

U ovu aktivnost Facebook je, do sada, uložio više od 50 miliona dolara. BuzzFeed (koji dobija 3.05 miliona dolara za live emitovanje u periodu od marta 2016. do marta 2017. godine). New York Times i CNN su samo neke od medijskih kuća koje su deo ovog poslovnog poduhvata kompanije Facebook.

Iz Facebooka poručuju da  žele intenzivirati proizvodnju kvalitetnih video radova. Pored toga, kompanija želi testirati koji sadržaji privlače najviše pažnje korisnika.

„Želelii smo privući što širi spektar partnera kako bismo mogli da dobijemo povratnu informaciju od različitih organizacija o tome šta radi, a šta ne“, poručuju iz Facebooka.
Iz te kompanije su već u martu izjavili kako žele početi sa plaćanjem kreatorima da koriste njihov novi proizvod. Neki izdavači su i objavili da ih Facebook plaća za korištenje usluge.

U maju, 44% najznačajnijih Facebook stranica koje uređuju medijske kuće, postavilo je bar jedan live video. Što je povećanje u odnosu na 11% u januaru, rezultati su analize kompanije za merenje aktivnosti društvenih mreža Socialbaker.

Izvor: The Next Web

Leave a Comment