,

Facebook osvaja Indiju!

Ako ste se pitali da li će prenosi najvećih sportskih događaja biti uskoro sve više zastupljeni na društvenim mrežama umesto na tv uređajima, nakon današnjih vesti koje stižu iz Facebook-a, to se definitivno više ne dovodi u pitanje. Naime, Facebook je upravo objavio da je kupio prava prenosa španske La Lige, na Indijskom podkontinentu, za naredne tri godine.

Stanovnici Indije, Avganistana, Bangladeša, Butana, Nepala, Maldiva, Šri Lanke i Pakistana, od petka će moći isključivo i besplatno da prate svih 380 utakmica ove fudbalske sezone. Pre Facebook-a prava prenosa je imao Sony Picture Network, za šta su izdvojili preko 32 miliona dolara, dok se iz Facebook-a još ne izjašnjavaju o „težini” njihovog ugovora sa La Ligom, za naredne čak tri sezone.

Ovim potezom je Faceook definitivno ostvario veliki korak u osvajanju tržišta Indije i okolnih zemalja južne Azije. Koliko je ovo veliki korak za njih govore podaci da u ovoj regiji sveta živi 348 miliona korisnika interneta, od čega samo u Indiji 270 miliona. Pri čemu će usled velikog demografskog porasta broja stanovnika, neminovno doći i do porasta broja korisnika, koji će samo za ovu godinu premašiti i cifru od 500 miliona.

Izvor: The Guardian

Leave a Comment