Ako ste se pitali da li će prenosi najvećih sportskih događaja biti uskoro sve više zastupljeni na društvenim mrežama umesto na tv uređajima, nakon današnjih vesti koje stižu iz Facebook-a, to se definitivno više ne dovodi u pitanje. Naime, Facebook je upravo objavio da je kupio prava prenosa španske La Lige, na Indijskom podkontinentu, za naredne tri godine.

Stanovnici Indije, Avganistana, Bangladeša, Butana, Nepala, Maldiva, Šri Lanke i Pakistana, od petka će moći isključivo i besplatno da prate svih 380 utakmica ove fudbalske sezone. Pre Facebook-a prava prenosa je imao Sony Picture Network, za šta su izdvojili preko 32 miliona dolara, dok se iz Facebook-a još ne izjašnjavaju o „težini” njihovog ugovora sa La Ligom, za naredne čak tri sezone.

Ovim potezom je Faceook definitivno ostvario veliki korak u osvajanju tržišta Indije i okolnih zemalja južne Azije. Koliko je ovo veliki korak za njih govore podaci da u ovoj regiji sveta živi 348 miliona korisnika interneta, od čega samo u Indiji 270 miliona. Pri čemu će usled velikog demografskog porasta broja stanovnika, neminovno doći i do porasta broja korisnika, koji će samo za ovu godinu premašiti i cifru od 500 miliona.

Izvor: The Guardian

Ostavi odgovor

Ostavljate komentar?
Vaše ime je: