, ,

Facebook gubi na popularnosti

Skorašnje istraživanje pokazuje da Facebook više nije popularan među tinejdžerima.

Pew Research Center, sproveo je istraživanje u kome je učestvovalo 750 subjekata. Svakako ne možemo reći da 750 tinejdžera predstavlja sve tinejdžere na svetu. Međutim, ukoliko imate u vašem okruženju mlade ljude od 13 do 17 godina shvatićete da je ovo istraživanje kao šlag na tortu, samo jedna od potvrda da Facebook više nije popularan.

Po ovom istraživanju Facebook je za 2-2,5 godine, 20% manje popularan među mladima. Sada na listi dominiraju YouTube i Instagram, a za njima i Snapchat. Na ovo možemo pretpostaviti da je uticaj veliki imao dostupnost pametnih telefona, kao i stalna konekcija na internetu, koju ima 45% ispitanika. S druge strane, poznat je sam fenomen internet trendova i da mladi vole da imaju nešto svoje i ne žele da budu prisutni na internetu tamo gde su i njihovi roditelji, s obzirom da danas Facebook koristi svako nevezano za godine.

YouTube i Instagram, pretežno koriste mlađi, a s obzirom da je priroda njihovog sadržaja dosta različita od Facebook-a, preostaje nam da vidimo da li će uslediti isti sled događaja kao i sa Facebook-om i da li će se pojaviti neka nova mreža na koju će nove generacije emigrirati.

 

Izvor: Pew Research Center

Leave a Comment