Facebook: Aplikacije Mentions i Live sada dostupne i novinarima

Nakon slavnih ličnosti, dve novije aplikacije društvene mreže Facebook predciđene i za druge. Mentions i Live, sada će moći koristiti i novinari.

Mentions i Live dosad su bile jedna vrsta VIP aplikacija koje su omogućile poznatima da se na bolji način predstavljaju putem društvene mreže. Nakon ovog poteza, novinari i ostale javne ličnosti koje imaju verifikovan profil na Facebooku, moći će koristiti aplikacije kako bi na direktniji način ostvarili komunikaciju s onima koji prate njihov rad.

Aplikacija Live omogućava video prenos uživo. Takođe i opcije snimanja, pregledanja i automatskog postavljanja video prenosa na feed korisničkog profila.

Aplikacija Mentions, s druge strane, omogućava poznatima i novinarima da vide o čemu oni koji ih prate diskutuju, te da uspostave izravnu komunikaciju s njima.

Novinari su često stručnjaci koji se nalaze iza svih sadržaja do kojih se dođe. Ali o kojima ljudi svakodnevno pričaju nakon što ih vide na Facebooku. Zato je važno te konverzacije učiniti dostupnim novinarima. Njihova publika je na Facebooku i mi im želimo omogućiti da se lakše povežu s njom“. Izjavio je Vadim Lavrusik, produkt menadžer servisa Mentions i Live.

Na ovaj način, Facebook bi mogao postati platforma na kojoj će sve veći broj novinara plasirati svoje vesti. Ali i mesto na kojem će korisnici dobiti prve informacije o određenim dešavanjima u realnom vremenu.

Izvor: journalism.co.uk

 

 

Leave a Comment