,

Evropska nedelja programiranja za najmlađe u Valjevu (PRIJAVE)

Želite da uključite decu u svet programiranja i da im pokažete koliko je uzbudljiv put tehnologija?

Od 09. do 23.  oktobra u prostorijama Startit Centra Valjevo realizovaćemo kurs pravljenja igara za decu u programu Scratch. Učešće na kursu je za decu besplatno, a kurs je namenjen deci uzrasta od III do VIII razreda osnovne škole.

O kursu

Skreč je programski jezik kao i zajednica korisnika. Omogućava deci od 8-16 godina da stvaraju interaktivne medijske sadržaje kao što su priče, crtaći, igre. Korisnici sadržaje mogu da dele, da sarađuju na stvaranju novih, čime se omogućava da deca neprestano kreativno izražavaju, uče kako da sistemski misle i primenjuju osnovna znanja iz računarstva.

Kurs je zamišljen kao postupno uvođenje dece u Skreč bez obzira na prethodno računarsko predznanje. Tokom pet dana polaznici kursa će se osposobiti da tumače Skreč i koriste ga da stvaraju svoje programe, animacije, igre, dok će šestog, ujedno i poslednjeg dana kursa svako dete uz pomoć predavača, ali i druge dece krerati sopstvenu igru sastavljenu od animacija i osnova računarstva.

Svrha nedelje kodiranja je da pokažemo mladima kako zabavno programiranje može biti i kako se programiranje može koristiti za oživljavanje ideja pomoću računarskog koda.

Uslovi za upis

  • dete mora posedovati svoj računar, lap-top
  • mora biti u mogućnosti da prisustvuje svakom času kursa

Prijava:

Kurs se održava u Startit Centru Valjevo, Kneza Miloša 23, prvi sprat. Prijavu možete izvršiti do 09. oktobra na OVOM linku.

 

Ovaj kurs je finansiran od strane techsoup, Stifter-Helfen i SAP kompanija a u okviru projekta Meet and Code koji se održava u celoj Evropi u periodu od 09. do 24. oktobra.

O predstojećim događajima možete se informisati OVDE.

Leave a Comment