,

Da li ste znali da ste sleteli na stranicu?

Ukoliko nikad niste čuli termin ’’stranica za sletanje’’ ovaj članak upoznaće vas sa posebnom vrstom stranice koja može biti od velike koristi za proširenje vašeg poslovanja.

Sigurni smo da ste bar jednom ’’sleteli na stranicu’’. Kliknuli ste     na neki link ili reklamu i tako ste ’’odleteli’’ do drugog veb sajta. To je određena stranica sajta na koju je hteo da vas dovede neko ko ima značaj od toga. Ta stranica može biti početna stranica, stranica sa proizvodom, stranica sa uslugama ili stranica sa sadržajem koji ima posebno značenje.

Danas ćete često videti novi vid straice za sletanje, koji je donekle i postao sama definicija tog pojma. Sada ta stranica može biti posebna tj. samostalna stranica u okviru vašeg domena koja služi za ’’pozivanje na akciju’’. To znači da ova stranica ima za ulogu da posetilac izvrši neku akciju na toj stranici, npr. da ostavi svoje kontakt podatke. U tom slučaju ta stranica za sletanje ima za cilj pravljenje baze podataka posetilaca (potencijalnih kupaca proizvoda/usluga) i tu bazu možete koristiti npr. za e-mail marketing.

Nakon što je stranica spremna da se na nju ’’sleti’’ kreće i sam marketing te stranice. On se najčešće radi kroz marketing na društvenim mrežama tj. kroz reklamiranje na Facebook-u (u formi objava ili reklama) ili Google-u. Takođe, može se ostvariti kroz saradnju sa blogerima, youtube-rima ili jednostavnim deljenjem linkova od stranice ’’od ruke do ruke’’.

Bitno je da ukoliko pravite stranicu za sletanje o njoj, i njenom ’’pozivom na akciju’’, morate dobro razmisliti. Pre pravljenja stranice treba da se utvrdi koji je cilj i svrha te stranice i šta se od nje očekuje. Nakon toga treba razmisliti o dizajnu stranice. Dizajn mora biti takav da prirodno vodi posetioca do ’’poziva na akciju’’ kao što je kontakt forma koju on može popuniti. Svaka stranica za sletanje treba da bude jedinstvena odnosno prilagođena cilju, kao i da pruži onoliku količinu informacija koja će navesti posetioca da izvrši akciju.

Stranica za sletanje je jedan vid poslovnog alata kome se u poslednje vreme posvećuje dosta pažnje. Može biti veoma koristan poslovni alat. Ona vam može dati odgovore na različita pitanja ili nabaviti informacije za koje bi vam trebalo mnogo vremena da sakupite. Najbitnije je da dobro razmislite šta je svrha te stranice i kakva će vam strategija korišćenja tih podataka biti.

Izvor: New Balance

Leave a Comment