,

Vesna Stefanović: CRM sistemi

Vesna Stefanović je jedna od Petničkih matematičara. Inženjer je mašinstva. Radila u školi, proizvodnji, prodaji, ali uvek na poslovima koji su bili vezani za IT. Trenutno radi za Američku kompaniju koja se naziva Spothopper.

Na konferenciji #IR17 kroz jedno od prvih radionica saznali smo kako je biti ne-developer, a biti u IT timu. A nije baš ni marketing.  Vesna  je radionicu počela tako što je učesnicima saopštila da će oni sami biti njena prezentacija. U kratkim crtama rečeno CRM sistemi (Customer relationship management) za upravljanje klijentima omogućavaju izradu baze kontakata, mogućnost da na jednom mestu u svakom trenutku imamo poslovne kontakte sa svim podacima vezanim za saradnju. Sistemi za upravljanje klijentima povezuje sve podatke vezane za određenog klijenta. Svako ko se bavi bilo kakvom vrstom prodaje bavi se na neki način CRM-om.

Na radionici Vesna pokazuje kako se ta strategija primenjuje kroz softver, gde nam taj softver pomaže da neke procese u poslovanju automatizujemo da bi prodavci mogli da se bave prodajom, a ne poslovima administracije koji su jako bitni, a oduzimaju puno vremena. U nastavku radionice prošla je kroz rad u HubSpot-u, koji je jedan od mnogih CRM-ova. Vesna je predstavila HubSot, koji je njoj zanimljiv za rad. U daljem toku radionice objasnila je detaljno kako koristiti ovaj sistem, kako izvući potrebne informacije, organizovati ih i kako ih pravilno koristiti. Takođe, videli smo kako se uređuje radno okruženje koje treba da prilagodimo našim potrebama.

Na kraju nam Vesna pokazuje kako izgleda CRM njihove firme koji je pun podataka. Ukoliko su vam CRM sistemi zanimljivi detaljnije pogledajte u videu.

iRevolucija 2017

Leave a Comment