,

3 social media trenda oglašavanja za 2017. godinu

Kompanije širom sveta uvećavaju svoje budžete za oglašavanje na društvenim mrežama. Očekuje se da će ovaj vid oglašavanja do 2017. godine vredeti gotovo 40 milijardi dolara. Oglasi na društvenim mrežama su efikasno evoluirali uz promenu ponašanja digitalnog potrošača. Pogledajte nekoliko trendova koje treba imati u vidu kada je u pitanju oglašavanje na društvenim mrežama.

Vertikalni video
Vertikalni video je možda počeo kao mobilna anomalija, ali Snapchat, a sada i Instagam su sve to promenili. Provodimo sve više vremena uz uređaje koje je najbolje koristiti vertikalno, kao što su pametni telefoni i tableti. To vreme koje provodimo ubrzano raste, a na visokim ekranima, vertikalni video jednostavno izgleda i funkcioniše bolje od onog koji je snimljen horizontalno. Prihvatanje vertikalnog videa donosi tehnički izazov za brendove koji bi želeli da prenamene svoje video sadržaje drugim platformama. Oglašivači eksperimentišu sa vertiklanim videom na Snapchat Discover servisu, ali nisu jedini, i tradicionalni mediji kao što su MTV, ESPN i National Geographic su pronašli nove načine da poboljšaju iskustva gledaoca sa vertikalnim videom.

Object Based Targeting
Obično se korisnicima serviraju oni oglasi koji najviše odgovaraju njihovim aktivnostima. Snapchat se pokazao kao sve samo ne tipičan. Snapchat je predao papire da zaštiti patent koji će biti jedan od najvažnijih stvari oglašivačke tehnologije u novije vreme: Object Based Targeting (Ciljanje na osnovu predmeta). Na primer, umesto ciljanja korisnika zato što su pokazali interesovanje za kafu, moći ćete ciljati korisnike koji imaju kafu vidljivu u kadru njihove kamere. Zamislite da pijete svoju Starbucks kafu, a Snapchat vam posluži filter jer imate kafu ispred vas.

Ad Blocking
Jedan od pet vlasnika pametnih telefona koristi programe za blokiranje oglasa kako bi zaobišli mobilno oglašavanje. Većina mobilnih korisnika društvenih medija ne koristite pretraživač, već oglase gledaju u samoj aplikaciji (in-app), što je trenutno van domašaja za većinu softvera za blokiranje oglasa.
Međutim, to ne mora uvek biti slučaj, a želja za blokiranjem oglasa verovatno neće nestati. To će imati značajan uticaj u bliskoj budućnosti za oglašavanje na društvenim mrežama.

Leave a Comment