2Find aplikacija za zaboravne

Izraelski biznismen Moši Jerušalmiju razvio je aplikaciju i uređaj pod nazivom 2Find koji opiminju zaboravne roditelje koji su ostavili decu ili ljubimce u automobilu.

Pre nekoliko godina on je ostavio u automobilu svog dvogodišnjeg sina, ali ga se ipak setio posle nekoliko minuta i dete je ostalo nepovređeno.

Koristeći tehnologiju sličnu nanogicama za posmatranje zatvorenika, razvio 2Find-mali čip koji se može staviti na bebu, kućnog ljubimca ili na prtljag. U slučaju da postoji određena razdaljina između deteta i roditelja čip će poslati upozorenje na mobilni telefon.

2Find je objavio video snimak oca koji ostavlja bebu u kolima dok razgovora preko mobilnog telefona. Minut kasnije dobija SMS koji ga podseća da je zaboravio na dete, pa se brzo vraća.Ako odgovora roditelja nema u roku od četiri minuta, aplikacija će poslati upozorenje svakome čije se ime nalazi na odredjenoj listi.

To drugo upozorenje ima zadatak da ukaže na opasnost ako roditelj ili osoba koja je sa detetom ima neki problem s mobilnim telefonom, ode na sastanak ili ostavi telefon u kancelariji. Takva tehnologija je razvijana tokom četiri godine i investitori su u nju uložili milion dolara, prenose mediji.

Naprava se može kupiti preko interneta, a planirano je da se pojavi uskoro u izraelskim prodavnicama. Investitori se nadaju prodaji i u SAD, Evropi i Australiji.

Izvor: The Media Line/Beta

Leave a Comment