Naslovna Srbija Počeo sa radom sajt – Integrist.net

Počeo sa radom sajt – Integrist.net

153
0
Integrist.net

Udruženje građana “Birodi” (Biro za društvena istraživanja) je najavio početak rada sajta www.integrist.net, koji će omogućiti građanima da ocenjuju i komentarišu rad institucija u Srbiji, učestovanjem u grupama namenjenim jačanju integriteta, edukaciji…

Učešćem u aktivnostima na sajtu Integrist.net svaki član, bilo da je fizičko ili pravno lice, uvećava broj sopstvenih integrista što ukazuje na razvoj sopstvenog integriteta. U zavisnosti od broja integrista članovi imaju različita prava i obaveze.

Svi članovi Integrist zajednice imaće priliku da učestvuju i doprinesu izradi Povelje integriteta koja će biti zasnovana na sledećim principima i vrednostima – zakonitosti, transparentnosti, jednakosti, participativnosti, dijalogu, aktivizmu, pretpostavki nevinosti, zaštiti uzbunjivača, antikorupcijskol kulturia, etičnost, i td.

Pored postavljanja veb sajta, UG “Birodi“ sprovodi kampanju društvenog organizovanja kojom okuplja građane koji su lično zainteresovani za ovu temu i podstiče ih da aktivno koriste sajt i utiču na formiranje njegove sadržine.

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here