Naslovna Naslovna Korišćenje mobilnog interneta prevazilazi upotrebu interneta na desktopu

Korišćenje mobilnog interneta prevazilazi upotrebu interneta na desktopu

232
0

Ovih dana definitivno izgleda da se korisnici više fokusiraju na mobilne uređaje kako bi obavili zadatke i potrebne poslove. Dobar primer ovoga je da je Google nedavno počeo da nudi dodeljene rezultate pretrage za mobilne uređaje.

Ovo se ispostavio kao pametan potez, jer najnovije analize kompanije StatCounter Global Stats pokazuju da po prvi put korišćenje interneta na mobilnim uređajima prevazilazi upotrebu interneta na desktop računarima. Ovo praktično znači da više ljudi pretražuje internet na svojim mobilnim telefonima, nego što to čine oni koji sede za računarima.

Bazirano na analizama, mobilni i tablet uređaji sa 51,3% učestvuju u svetskoj upotrebi interneta tokom oktobra. ovo je naspram 48,7 procenata onih koji internet koriste na desktop sistemima. Prema navodima StatCounter stručnjaka, ovakva statistika je dobra opomena malim preduzećima, samostalnim privrednicima i profesionalcima da osiguraju da njihovi sajtovi budu optimizovani za mobilne uređaje.

Mobilna kompatibilnost je sve važnije, ne samo zbog rastuće statistike, već zato što Google rangira sajtove na osnovu njihove prilagođenosti mobilnim uređajima.

Izvor: Ubergizmo

Odgovori

Please enter your comment!
Please enter your name here